Naspolyalekvár - Recept

A naspolya gyümölcse utóérő, vagyis a fáról leszedve frissen nem fogyasztható. Ha a fáján hagyják, hogy egyszer vagy kétszer megcsípje a dér, akkor édesebb lesz. Előbb leszedve meglágyul, és akkor még nyersen is meg lehet enni.

Hozzávalók

  • 2 kg érett naspolya
  • 40 dkg nádcukor
  • 4 dl víz
  • 1 tk őrölt fahéj

Elkészítés

A megmosott, lecsöpögtetett naspolyát egy nagyobb lábosban kézzel jól összenyomkodjuk, majd 4 dl vizet öntünk rá, és addig főzzük, amíg szét nem válik a héja és a húsa. Ekkor szitán átnyomkodjuk, és a leszűrt levével együtt egy másik edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük, végül belekavarjuk a fahéjat. Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz dunsztban legalább 24 órán keresztül hagyjuk kihűlni.

Ezt is ajánljuk: Vaníliás őszibarack lekvár - Katt ide!

Fotó: helleskitchen.org

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Sztárok
      Az igencsak sármos Patrick Dempsey-t senkinek sem kell bemutatni, ám azt már csak kevesen tudják, milyen elbűvölő teremtéssé érett egy szem lánya, Talula.
      Fashion&Beauty
      Cameron Diaz ismét a reflektorfénybe került, méghozzá a divat fővárosában, Párizsban!
      Lifestyle
      A Nyilas számára a mai nap jelentős változásokat hozhat. Napi horoszkóp.
      Lifestyle
      Az iskolai menza sokakban jó, míg másokban keserédes élményeket idéz fel. Azonban egy változtatás miatt sok gyerek már alig várja az ebédet Magyarországon.
      Lifestyle
      Váratlan meglepetések várnak a Vízöntőre. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
      Egészség
      A kutatók rámutattak, hogyha elég vizet fogyasztunk, az bizony bámulatos módon lassítja az öregedést. Ha nem iszunk eleget, az viszont nagy baj.