Naspolyalekvár - Recept

A naspolya gyümölcse utóérő, vagyis a fáról leszedve frissen nem fogyasztható. Ha a fáján hagyják, hogy egyszer vagy kétszer megcsípje a dér, akkor édesebb lesz. Előbb leszedve meglágyul, és akkor még nyersen is meg lehet enni.
Hozzávalók
- 2 kg érett naspolya
- 40 dkg nádcukor
- 4 dl víz
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítés
A megmosott, lecsöpögtetett naspolyát egy nagyobb lábosban kézzel jól összenyomkodjuk, majd 4 dl vizet öntünk rá, és addig főzzük, amíg szét nem válik a héja és a húsa. Ekkor szitán átnyomkodjuk, és a leszűrt levével együtt egy másik edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük, végül belekavarjuk a fahéjat. Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz dunsztban legalább 24 órán keresztül hagyjuk kihűlni.
Ezt is ajánljuk: Vaníliás őszibarack lekvár - Katt ide!
Fotó: helleskitchen.org
Oldalak
