Mustáros meggy erdélyi módra - Recept

A szerkesztőségben nagy felháborodást keltett ez a recept, hiszen még nem igen hallottunk hasonló ételről. Azonban szeretjük a különlegességeket, így szívesen kipróbáljuk.
Hozzávalók
- 30 dkg cukor
- 3 dl víz
- 1 kg megmosott meggy
- 10 dkg mustár
Elkészítés
Készítsünk szirupot a cukorból és a vízből. Amikor erősen forr, tegyük bele a szárától megtisztított meggyet, egyszer forraljuk fel, de vigyázzunk, nehogy felrepedjenek. Ezután szűrjük le a gyümölcsöt, a visszamaradt levet kb. a felére forraljuk be, majd keverjük hozzá a mustárt. A kihűlt meggyet rakjuk üvegekbe, öntsük rá a mustáros mártást, kössük le az üvegeket és hűvös helyen tároljuk.
Oldalak

This is a modal window.