Mogyorós-citromos rizs
A rizi-bizi helyett próbáljunk ki egy teljesen új ízvilágú köretet. A mogyorós cítromos rizstől a legegyszerűbb hús is különlgessé válik.
Elkészítés
- 20 dkg rizs
- 5 dkg sósmogyoró
- fél citrom leve és reszelt héja
- 2 dkg vaj
- só
- petrezselyem
Elkészítés
Vajon üvegesre pároljuk a megmosott rizst, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, és fedő alatt majdnem készre pároljuk. Hozzáadjuk a durvára vágott sósmogyorót, a citrom levét és reszelt héját, majd a fedőt visszatéve, sütőben még kb. 5 percig sütjük. Ha megpuhult, lazán összekeverjük, tálra halmozzuk és meghintjük frissen vágott petrezselyemmel.
Mártások húsok, raguk, pörköltfélék mellé ajánljuk.
Ezt is ajánljuk: Mézes-parmezános sült - Katt ide!