Milánói makaróni - Mindenki kedvence
A makarónit szinte mindenki kicsit másképp készíti. Ez egy igazán magyaros változat.
Hozzávalók (2 személyre)
- 1 fej hagyma
- ½ csomag spagettitészta
- ½ kg darált hús
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 leveskocka
- 1 tubus spagettikrém
- 1 kis pohár tejföl
- 15-15 dkg trappista és füstölt sajt
Elkészítés
Olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Amíg belerakjuk a mokkáskanál pirospaprikát és a darált húst, addig lehúzzuk a tűzről, majd az egészet a tűzön összekeverjük. Hozzáadjuk a leveskockát és egy kevés vizet (csak annyit, hogy kicsit szószosabb legyen a pörkölt), és ha még szükséges, ízlés szerint fűszerezzük. Közben kifőzzük a tésztát sós vízben. Ha kész, összekeverjük a húsos pörkölttel, a tubus spagettikrémet is rányomjuk és hozzáadjuk a sajt felét. Jól összedolgozzuk, hogy egyenletes legyen, ha megvan, tepsibe rakjuk az egészet, ráöntjük a tejfölt és a tetejére szórjuk a maradék sajtot. Betoljuk a sütőbe és közepes lángon addig sütjük, amíg a teteje el nem kezd pirulni.