Mézes-narancsos kacsa - Isteni édes kacsasült
Ez egy édeskés zamatú kacsasült, amit a mézes és narancsos ízvilág tesz igazán érdekessé. Ha szereted a pikánsabb ételeket, a mézes kacsát imádni fogod.
Hozzávalók
- 1 egész kacsa
- 1 teáskanál apróra vágott bazsalikom
- 1 teáskanál apróra vágott gyömbér gyökér
- 1 teáskanál só
- 1 narancs, negyedelve
- 2 csésze víz
- 1 csésze méz
- fél csésze vaj
- 1 teáskanál citromlé
- fél csésze 100%-os narancslé
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kisebb tálban keverjük a össze a bazsalikomot, a gyömbért és a sót, majd ezzel a fűszerkeverékkel szórjuk meg a kacsa külsejét és a belsejét is. Tömjük meg a kacsát a narancsdarabokkal és fektessük a tepsibe, majd adjunk hozzá egy kis vizet. Egy kis fazékban keverjük össze a mézet, a vajat és a narancslevet, pároljuk egy kicsit, míg szirupos nem lész, majd öntsük a kacsára és alufóliával befedve rakjuk be a sütőbe. Süssük a kacsát 30 percig 180 fokon, majd csavarjuk le 150 fokra és kb. 2-2 és fél óráig süssük tovább, amíg barnára nem pirul.
Tipp: Sima párolt, zöldséges, vagy narancsos rizzsel tálaljuk, de finom sült krumplival is.
Próbáld ki ezt is: kacsamell málnás vörösboros mártásban!