Dinnyehéjban tálalt, mentás dinnyeleves
Eszedbe se jusson a tűzhely közelébe menni! Ennél a levesnél a hűtő a barátod.
Mentás dinnyeleves
Hozzávalók:
- 1 sárgadinnye
- 1 mézdinnye
- 3 dl tejszín
- 1 dl tej
- 2-3 ek méz
- friss menta
- csipet só
- őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A dinnyéket félbevágjuk. Kiszedjük a belső puha részt és egy tál fölött szűrőbe tesszük, hogy kinyerjük az értékes levet (meg is nyomkodhatjuk). Karalábévájóval mindkét dinnye húsából csináljunk néhány kis gömböt, és ezeket félretesszük. A maradék dinnyehúst is kiszedjük, de vigyázzunk, hogy a héját ne lukasszuk át. A dinnyehúst tegyük egy tálba és mehet bele az összes hozzávaló, a menta kivételével. Öntsük bele a lecsöpögtetett levet is. Botmixerrel pürésítsük. Ha túl sűrű, tejjel, vagy tejszínnel lazítsuk leves állagúra. Tegyük hűtőbe. A héjak aljából óvatosan vágjunk le egy kis darabot, hogy meg tudjanak állni a talpukon. Merjük tele a levessel, dobjunk bele pár dinnyegolyót és szúrjuk meg mentával. Ha gazdagabban szeretnénk, tehetünk bele amaretto kekszet, vagy például más gyülnölcsöt is.