Ettől a kijevi csirkemelltől mind a tíz ujjad megnyalod: Itt a recept!
Krumplipürével az igazi.
Kijevi csirkemell
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 10 dkg vaj
- 10 dkg trappista sajt
- 2 tojás
- 5 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- olaj
- só
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
A megmosott, szeletekre vágott csirkemell szeleteket egy kissé megklopfoljuk, és ízlés szerint besózzuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a szerecsendiót. A fűszeres vajból a hússzeletek közepébe kanalazunk, és felgöngyöljük. Mélyhűtőben 5-10 percig fagyasztjuk, majd bepanírozzuk, végül bő, forró olajban kisütjük. Forrón, rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.