Sajtleves, amitől tuti, hogy függő leszel: Ennyire egyszerű elkészíteni!

Egy étel, ami jól átmelegít a hideg napokon.
Sajtleves
Hozzávalók:
- 2 húsleveskocka
- 5 dkg vaj
- 2 púpozott ek liszt
- 1,5 dl fehérbor
- 1 késhegynyi fokhagymakrém
- 1 késhegynyi szerecsendió
- őrölt bors
- 15 dkg edami sajt
- 2 ek tejföl
- 2 tojássárgája
Képünk illusztráció
Elkészítés:
A húsleveskockákat 1 liter forró vízben feloldjuk. A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a húsleves.. Beleöntjük a bort, belecsöppentjük a fokhagymakrémet, meghintjük egy csipetnyi borssal és a szerecsendióval. Az egészet felforraljuk, és ha úgy érezzük, nem elég sós, még megsózhatjuk. Ha felforrt, beletesszük a reszelt sajtot, majd tojássárgájával elkevert tejföllel dúsítjuk. Tálalás előtt finomra vágott petrezselyemzölddel is megszórhatjuk és potyogtathatunk bele kis kockákra vágott sajtot is.
További levesreceptekért lapozz a következő oldalra!
Fotó és leadfotó: 123rf.com
Oldalak
