Őszre várva – Melengető ázsiai csirkeleves

Akár szeretnénk, akár nem, az ősz itt kopogtat az ajtónkon. Bár bízhatunk még az indián nyár erejében, a legforróbb napoknak egyelőre búcsút kell mondanunk, előkerülnek a melegebb ruhák, a puha takarók és a forró levesek. Egy melengető ázsiai leves gyógyír testnek és léleknek – mindenképp próbáljuk ki, ha egy kis melegségre vágyunk.
Melengető ázsiai leves
Melengető ázsiai leves a hűvösebb őszi napokra
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemellfilé
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db cukkini
- 1 db sárgarépa
- 1 db zellergumó
- 2 db paradicsom
- 1 csokor újhagyma
- 200 ml kókusztej (a sűrűbb, zsírosabb, konzerv változat)
- ½ citrom leve
- ízlés szerint szójaszósz
- ízlés szerint só
- 3 ek szezámolaj
- friss koriander a tálaláshoz
Elkészítés:
- A csirkemellet kockázzuk fel, a zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk vékony csíkokra.
- A szezámolajat melegítsük fel és kezdjük el rajta pirítani a hagymát, majd adjuk hozzá a csirkét és a zöldségeket.
- Néhány percig magas hőfokon pirítsuk, majd adjunk hozzá annyi vizet (vagy alaplevet), hogy ellepje.
- A levest továbbra is magas hőfokon főzzük 20-25 percig, majd öntsük hozzá a kókusztejet. Ízesítsük szójaszósszal és a fél citrom levével.
Fotó: 123rf.com
Oldalak

This is a modal window.