Medvehagymás burgonya-krémleves - Használd ki, míg szezonja van!

Imádjuk a medvehagymát, még szerencse, hogy újra eljött a szezonja! Cikkünkben ezúttal a krémleves elkészítési módját mutatjuk be, próbáld ki még ma!
Hozzávalók
- 30 dkg burgonya
- 10 dkg medvehagyma
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 1/2 dl tejszín
- 1 ek olívaolaj
- 1 kk ételízesítő
- só, bors
Elkészítés
A hagymát tisztítsuk meg, majd olajon dinszteljük meg. Ezt követően adjuk hozzá a burgonyát, öntsük fel 7-8 deciliter vízzel. Ízesítsük sóval, borssal és egy kis ételízesítővel. Ha a krumpli megpuhult, vegyük le a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, öntsük hozzá a tejszínt. Mielőtt forrni kezdene, zárjuk el alatta a gázt és szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.
Fotó: cookingfox.at
Oldalak
This is a modal window.