Répatorta mascarponés bevonattal - A tökéletes desszert húsvétra

Ezt a süteményt még a zöldségellenes gyerek is megeszi, olyan finom! A lágy mascarpone bevonattal pedig pláne nem lehet vitába szállni!
Hozzávalók
- 300 g cukor
- 200 ml étolaj
- 4 db tojás
- 280 g finomliszt
- 100 g darált dió
- 12 g sütőpor
- 1 csapott mokkáskanál fahéj
- 400 g nyers sárgarépa
- 1 késhegynyi só
- 50 g fehércsokoládé
- 1 db narancs reszelt héja
- 200 g natúr krémsajt
- 1 evőkanál vanília eszencia
Elkészítés
A répákat pucoljuk meg, majd nagy lyukú reszelő segítségével reszeljük le. Egy másik tálban a cukrot és az olajat keverjük el, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat is. Ebbe a masszába adagoljuk bele a diót, lisztet, sót, fahéjat és sütőport, amíg egy homogén krémet nem kapunk. Eközben a lereszelt répához adjuk hozzá a narancshéjat és az olvasztott fehércsokit, és keverjük össze a lisztes krémmel. Kivajazott tortaformában 165 fokon 90 percig süssük. Ha elkészült, teljesen hűtsük ki a tortánkat. A krémsajtot keverjük el a vaníliaesszenciával, majd simítsuk a kihűlt tortánk tetejére. Dióval díszítsük.