Mazsolás-zabpelyhes keksz
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Van, hogy reggeli után hirtelen megéhezünk, de nem akarunk nekiállni szendvicset csinálni, hiszen mindjárt jön az ebéd. Ilyenkor elég, ha bekapunk egy-két mazsolás-zabpelyhes kekszet, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 9,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 9,5 dkg nyírfacukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál fahéj
- negyed teáskanál só
- 12 dkg zabpehely
- 5 dkg mazsola
- vanília-aroma
Elkészítés
Először keverjük össze a tojást és a joghurtot, majd adjuk hozzá a cukrot és a sót is. Ha már teljesen simára kevertük, öntsük bele a zabpelyhet, kevergessük el alaposan, aztán a fahéjat a liszttel és a sütőporral együtt is keverjük a többihez. Dolgozzuk össze, végül ízesítsük kevés aromával és dobáljunk bele mazsolát. Formázzunk a masszából kis lepényeket, és rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, 175 fokon süssük 10-15 percig, majd tányérra szedve tálaljuk.
Az egészség megőrzése érdekében kóstold meg a fahéjas zabkekszet is!