Mandulás sütemény - A tápláló csonthéjas

A mandula nem csak hogy ízletes, de ráadásul csodákat is művel a bőrrel és az egészségünkkel. Kóstold meg ezt a mennyei süteményt.
Hozzávalók
- 2 dl tejszín
- 20 dkg cukor
- 4 db tojás
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál tej
- 20 dkg szeletelt mandula
Elkészítés
Keverjük össze a tejszínt, a cukrot, valamint a vaníliás cukrot addig, amíg a cukor el nem olvad. Ezután adjuk hozzá folyamatosan a tojásokat, majd szórjuk bele a lisztet és a sütőport. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat. Helyezzük bele a tepsibe, és süssük a tésztát 20 percen keresztül, 200 fokos sütőben. Eközben a vajat olvasszuk ki a cukorral együtt és keverjük hozzá a tejszínt és a mandulákat.
Ha letelt a sütés ideje vegyük ki a sütőből a tésztát, és kenjük rá a mandulás masszát, majd újabb 15 percre tegyük vissza a sütőbe. Ezúttal 160 fokon süssük. A tészta kihűlése után szeletelve tálaljuk.