Itt a tavasz édes csábítója – málnás piskóta

Egyszerű, de nagyszerű sütemény, amit akár hétköznap is elkészíthetsz.
Málnás piskóta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 púpozott ek liszt
- 6 ek cukor
- 2 tk sütőpor
- vaj
- só
Képünk illusztráció
Elkészítés:
Szétválasztjuk a tojás fehérjét és sárgáját, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A tojás sárgáját is enyhén habosítjuk, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, kanalanként hozzáadjuk a cukrot és alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, belepotyogtatjuk a málnát, majd 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából háromnegyed óra alatt megsütjük. A sütő ajtaját az első fél órában ne nyitogassuk, nehogy összeessen a tészta. Később tűpróbával ellenőrizhetjük, megsült-e. Ha kész, rácsra borítva hagyjuk kihűlni. A tetejét porcukorral megszórhatjuk, de díszíthetjük málnával is.
Még két fenséges málnás receptért lapozz a következő oldalra!
Fotók: 123rf
Oldalak

This is a modal window.