Tejben, vajban, málnahabban – nyári kedvenc Bereznay Tamástól

Dobd fel a hétvégi menüt egy könnyed, tejes édességgel! Ez a málnahabos piskóta igazán trendi, ugyanakkor nosztalgiát ébreszt bennünk a nagyiknál tötltött délutánok iránt is.

A nyár slágere

A konyhám alappillére a hazai tej és a tejalapú friss, tartósító- és ízfokozómentes anyagok. Mindig kizárólag vajjal dolgozom és rendkívül fontos számomra, hogy friss, természetes alapanyagokból készítsem az ételeimet” – mondta a séf.

Hozzávalók:

  • A krémhez:
  • 5 dl tejszín
  • 30 dkg málna
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 1 cl narancslikőr (triple sec) vagy narancsaroma
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 4 dkg kristálycukor
  • 2 dkg habfixáló
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 ek víz
  • csipet só

Elkészítés:

A tojások sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd apránként belekeverjük a lisztet is. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beledolgozzuk a masszába a vízzel együtt. Nagy, lapos tepsibe zsírpapírt fektetünk, vékonyan elkenjük rajta a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. Még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt, szorosan feltekerjük, és visszacsomagoljuk a sütőpapírba. (Ha nem sikerült egyben leszednünk a sütőpapírt, csomagolhatjuk konyharuhába is. Azért fontos melegen szorosan feltekerni a piskótát, mert, ha mindezt hidegen tennénk, a tészta széttörne.) Amíg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket. A tejszínből a habfixáló és a cukor hozzáadásával kemény habot verünk. Keveset (kb. 6 evőkanálnyit) félreteszünk a sütemény külső díszítéséhez, a többit ízesítjük a narancslikőrrel, a narancshéjával, a vaníliás cukorral. Belekeverjük a málnát, és megkenjük vele a piskótát. Az egészet óvatosan feltekerjük, külsejét vékonyan megkenjük a maradék habbal, és legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük. Vastag szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp: Ha biztos akarsz lenni abban, hogy kiváló minőségű, friss, megbízható, ellenőrzött alapanyagokkal dolgozol, válassz olyan tejtermékeket amelyeken Tejszív logót látsz.

További piskótatekercs receptekért lapozz!

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Sztárok
      Helen Hunt nemcsak színésznőként, hanem egy inspiráló személyiségként is példát mutat arra, hogy az öregedés nem egy elkerülhetetlen, fájdalmas folyamat, hanem egy lehetőség a fejlődésre és a belső...
      Sztárok
      Bár a sorozat és a film hatalmas népszerűségnek örvend, előfordul, hogy még a szereplők sem mindig értenek egyet az írók döntéseivel.
      Home&Design
      A megfelelő színhasználat nemcsak esztétikai élményt nyújt, hanem befolyásolja a térérzetet, a fényviszonyokat és a lakók közérzetét is. De vajon hány színt érdemes alkalmazni egy helyiségben, hogy...
      Sztárok
      Tóth Vera volt az idei Glamour Women of the Year díjátadó gála sztárfellépője. Nekünk adott interjújában az énekesnő mesélt látványos fogyásáról, valamint arról, hogy számára mit jelent a boldogság.
      Sztárok
      Bár Timi azt még pontosan nem tudja, milyen ruhában szeretne oltár elé állni és kimondani a boldogító igent, arról már vannak elképzelései, hogyan is képzeli a nagy napot.
      Lifestyle
      A Tiramisu Világnapját minden évben március 21-én ünneplik a világ számos pontján. Ez a nap a híres olasz desszert, a tiramisu előtt tiszteleg, amelynek jelentése olaszul „vidíts fel”, utalva a kávé...