Majonézes krumplisaláta
A majonézes krumplisaláta az egyik legkedveltebb saláta, amit akár önálló ételként és köretként egyaránt fogyaszthatunk. Készítsd el te is, és rájössz, hogy mennyire finom.
Hozzávalók
- 1 kg salátának való krumpli
- 1 dl ecet
- 3 tojás
- hagyma
- 3 evőkanál mustár
- 3-4 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál citromlé
- 2,5 dl tejföl (kis pohár)
- 3 dl olaj
Elkészítés
Megtisztítjuk és megmossuk a krumplit, majd egy kb. 2 literes edényben 1 kávéskanál sóval közepes lángon kb. fél óráig főzzük. Villával ellenőrizhető a krumpli puhasága, ha már beleszúrható, akkor jó. A megfőtt krumplit leszűrjük, utána megtisztítjuk és megmossuk a hagymát. Karikákra vágjuk és enyhén megsózzuk. Egy kb. 2 literes edénybe 1 liter vizet 1 dl ecettel, 2 evőkanál cukorral és 1 kávéskanál sóval felforralunk. Egy kb. 2 literes üvegtálba egy sor karikázott krumpli után egy sor hagymát teszünk addig ismételve, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A hagymát enyhén kinyomkodjuk. A felforralt ecetes lével leöntjük a krumplit és lefedve kb. 10 percig állni hagyjuk. 3 tojás sárgáját lassan adagolt olajjal sűrűre keverjük. Hozzáadunk 3 evőkanál mustárt, 3-4 evőkanál porcukrot, 1 kávéskanál sót, 3 evőkanál citromlevet és 1 pohár tejfölt, majd összekeverjük. Leszűrjük az ecetes krumplit. A krumplira ráöntjük az előbb elkészített szószt és óvatosan összekeverjük, hogy a krumpli nehogy összetörjön.
Húsok mellé köretként is tálalhatjuk.
Ezt is ajánljuk: Képviselőfánk házilag - Katt ide!
Foró: toomanymornings.com