Madártej recept - Isteni desszert

A madártejet mindenkinek ajánljuk, aki szereti az édes ízeket, azonban nem rajong a nehéz tortákért.
Hozzávalók
- 1 l tej
- 5 egész tojás
- 15 dkg porcukor
- fél rúd vanília
- 5 dkg mazsola
Elkészítés
A vaníliával és cukorral ízesített tejet felforraljuk. 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és kis kanállal a forrásban lévő tejbe szaggatjuk, éppen úgy, mint a galuskákat szoktuk. A kifőzött habgaluskákat - miután megduzzadtak - szedőkanállal óvatosan kiszedjük a tejből, és egy tálba rakjuk. 5 tojássárgáját 1 dl tejjel elkeverünk, és hozzáöntjük a felfőzött vaníliás tejhez, majd kellő sűrűségűre hevítjük. Csak óvatosan, ugyanis nem szabad felforralni. Ha a tűzről levettük, állandóan kevergessük, míg ki nem hűl. Amikor már csak langyos, öntsük rá a habgaluskákra, majd szórjuk meg mazsolával. 1-2 órára hideg helyre állítjuk, és jól lehűtve tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Kölespuding - Katt ide!
Fotó: foltozottust.blogspot.com
Oldalak
