Levendulás-fehércsokis fagylalt - Recept

A levendulás receptek reneszánszukat élik, és ebben a kánikulában a fagylalt az egyik megmentőnk. Miért ne készíthetnénk el magunknak otthon, egy kis fehércsokival? Ezt a receptet ki kell próbálnod!
Hozzávalók
- 4 dl tejszín
- 2 dl sűrített tej
- 5 dkg fehér csokoládé
- 4 teáskanál szárított levendula
- 2 tojássárgája
- csipet só
Elkészítés
Egy közepes méretű lábosban forráspontig melegítjük a tejszínt és a sűrített tejet. Amint buborékosodik a teteje, azonnal levesszük a tűzről. Beletesszük a levendulát, majd letakarjuk, és 20 percig állni hagyjuk. Kézi habverővel sűrűre, fehérre keverjük a tojások sárgáját, leszűrjük a levendulával átitatott keveréket, majd lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tojáshoz. Ezt visszaöntjük a lábosba és néhány percig, kevergetéssel alacsony tűzön főzzük. Hozzáadjuk a felaprított csokoládét, ha az megolvadt, levesszük a tűzről és megvárjuk, míg kicsit kihűl. A fagylaltot fagylaltgépbe öntjük, de ha az nincs otthon, akkor egy műanyag tálba tegyük a fagyasztóba. Ha óránként kevergetjük, akkor krémes, finom fagylaltot kapunk.
Ezt is ajánljuk: Édes jegeskávé
Fotó: folio.tealeaves.com
Oldalak
