Lencseleves - Ahogyan a nagymamánk készíti
Recepteket legjobban a nagymamáktól lehet tanulni. Így van ez a lencseleves elkészítési módjával is, amelyhez ők értenek a legjobban. Íme, egy tőlük tanult recept!
Hozzávalók
- 20 dkg lencse
- 6 dkg liszt
- 4 dkg zsír
- 1 dl tejföl
- fél fej hagyma
- 1 kk mustár
- babérlevél
- ecet
- cukor, só
Elkészítés
A lencsét mossuk át alaposan, majd másfél liter vízben főzzük puhára. Készítsünk rántást: keverjük el a lisztet a zsírral és a felaprított hagymával. Öntsünk rá egy kis vizet, majd adjuk a leveshez. Ízlés szerint ízesítsük cukorral, sóval, ecettel és babérlevéllel. A tejfölt a mustárral keverjük el és mielőtt levennénk a tűzről a levest, keverjük ezt is bele.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!