Mindegy az, hogy angyalbögyörő vagy nudli – a lényeg, hogy legyen jó lekváros!

Gyerekkorunk egyik kedvenc édes tésztája.
Lekváros nudli
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- kb. 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 dkg zsír
- só
- 2 ek vaj
- zsemlemorzsa
- porcukor
- fahéj
- lekvár
Elkészítés:
A krumplit megfőzzük, krumplinyomón átnyomjuk, majd ha kihűlt, beleütjük a tojásokat. Sózzuk, majd annyi lisztet szitálunk rá, amennyivel egy jól gyúrható tésztát kapunk. Ebből öklömnyi méretű darabokat vágunk, majd lisztezett felületen kb. 1 centiméter vastagságú hengereket formázunk belőle. A hurkákat 2 centiméteres hosszú nudlikra vágjuk és egyesével megsodorjuk. A nudlikat sós, forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, lecsöpögtetjük és vajon pirított, fahéjas-porcukros zsemlemorzsába forgatjuk. Lekvárral kínáljuk.