Emlékszel a menzás paradicsomlevesre? Ez a recept pont olyan!
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/paradicsomleves_123rf_980x480.jpg?itok=FEJJ9r_g)
A kánikulában langyosan és hidegen is fogyaszthatod.
Menzás paradicsomleves
Hozzávalók:
- 1 l paradicsomlé
- 1 kis zeller
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 ek liszt
- 2 ek olaj
- só
- 1 csipet őrölt feketebors
- cukor ízlés szerint
- betűtészta
Elkészítés:
A lisztből és az olajból világos rántást készítünk, amit felengedünk paradicsomlével. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint cukorral édesítjük, majd a megtisztított hagymát egészben, a zellert pedig kettévágva beledobjuk. A levest fedő alatt kb. 20 percig főzzük, majd a tésztát belefőzve forraljuk tovább. Ha a tészta puha, a leves elkészült. Tészta helyett tehetsz rizst is, de akár „üresen” is elkészítheted. A nyári melegben hidegen fogyasztva kellemes hűsítő étel lehet.