Pikáns, lecsós rizottó - Vega finomság, amit a húsimádók is szeretni fognak

Nem vagyok vegetáriánus, de néha jól esik húsmentes fogást készíteni ebédre. Szerencsére a következő rizottó már önmagában is igen laktató, és a paradicsom, valamint a paprika egészen különleges ízt ad neki. Próbáld ki!

Hozzávalók

  • 1 hagyma apróra vágva
  • 1 zellerszár apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 3 ek extra szűz olívaolaj
  • 3 nagy piros kaliforniai paprika szeletelve
  • 6 lukullusz paradicsom
  • 180 g rizottórizs
  • 150 ml száraz fehérbor
  • 800 ml alaplé
  • só és bors ízlés szerint
  • ⅓ csésze metélőhagyma apróra vágva
  • ⅓ csésze reszelt parmezán
  • 2-3 ek vaj

Elkészítés

Egy kis olívaolajon pároljuk meg a hagymát, a fokhagymát és a zellert. Közben forraljunk vizet, öntsük rá a paradicsomokra, így könnyebben leválik azoknak a héja. Ha kicsit áztak, húzzuk le a héjukat, vágjuk negyedekre és kaparjuk ki a magjukat. Ezután tegyük bele a paprikával együtt az aprítógépbe és pépesítsük össze. Térjünk vissza a hagymához: ha megpárolódott, adjuk hozzá a rizst és 2-3 perc alatt pirítsuk meg. Öntsük erre a bort, majd ha nagy része elpárolgott, adjuk hozzá a paradicsomos szószt. Ezután folyamatosan adagoljuk hozzá az alaplevet, míg azt is magába szívja. Ne felejtsük el gyakran kevergetni, különben könnyen odaéghet. Ha a rizs megpuhult, szórjuk a tetejére a reszelt sajtot, az apróra vágott metélőhagymát és a vajat.

Fotó: perkypancake.wordpress.com

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Lifestyle
Szerte a világon hatalmas fenyegetést jelentenek a lakástüzek, és sokszor az ingatlan lehető legváratlanabb szegleteiben csapnak fel.
Lifestyle
Bár a zenei ízlés természetesen nem az intelligencia egyetlen mércéje, ez a kutatás egy újabb érdekes szempontot ad ahhoz, hogy megértsük, miért vonzódunk bizonyos műfajú zenékhez.
Lifestyle
A mobiltelefonunk nemcsak az életünket könnyíti meg, hanem az adataink legfontosabb tárháza is. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy körültekintően és biztonságosan használjuk – még akkor is, ha csak...
Home&Design
Muszáj beindítani a mosógépet, ha alapból tiszta a ruhánk, és csak fel kellene egy picit frissíteni? Nos, egyáltalán nem!
Lifestyle
Kutatások bebizonyították, hogy bizonyos színű konyhai eszközök gyakran aggályos mennyiségű mérgező vegyi anyagot tartalmazhatnak, amelyek a főzés során könnyen az ételbe kerülhetnek.
Utazás
Az autósok készíthetik a pénztárcájukat, mivel 2025-ben alaposan megdrágul néhány dolog. Az eredetiségvizsgálatért is jóval többet kell majd fizetni.