Lazac párolt káposztával - Mennyei falatok
Ha szeretnéd valami különlegességgel meglepni magadat vagy a párodat, készítsd el a következő receptet! A párolt káposztás lazac egy finom fogás lehet ebédre vagy akár vacsorára, és ráadásul nem is hizlal!
Hozzávalók
- 1 csokor fekete káposzta
- 1/2 fej kelkáposzta
- 6 ek olívaolaj
- só, bors
- 4 bőr nélküli lazacfilé
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1/4 csésze friss kapor
- 1 tk dijoni mustár
Elkészítés
Egy tepsiben rendezgessük el a kétféle káposztaleveket, locsoljuk meg az olajjal és hintsük meg sóval és borssal. 230 fokon süssük nagyjából 6 percig, keverjük meg és tegyük rá a lazacot. Így süssük még 10 percig. Közben készítsük el az öntetet: keverjük el a citrom héját és levét a kaporral, a mustárral és a maradék olajjal. Tálalás előtt locsoljuk meg a lazacot és a káposztát ezzel és máris fogyaszthatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!