Lasagnetekercsek paradicsomszósszal
Ha az olasz finomságot különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki feltekerve! Íme a recept!
Hozzávalók
- lasagne tészta
- só, bors
- 1 kávéskanál főzőolaj
- 45 dkg mirelit spenót
- 35 dkg Ricotta sajt
- 15 dkg túró
- parmezán sajt
Szószhoz
- 22,5 dkg konzerv paradicsom
- 6 dl paradicsomlé
- ¼ kávéskanál szárított kakukkfű
Elkészítés
Enyhén sós, forró vízben főzzük meg a lasagnét egy kávéskanál főzőolajjal. Ha kész, csepegtessük le, majd fektessük olajozott zsírpapírra. A lasagnét vágjuk hosszában ketté. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A spenótot keverjük el a sajttal, a túróval és az ízesítőkkel. A keverékkel vonjuk be a lasagne darabokat és egyenként tekerjük fel a tésztákat. A szószhoz a konzerv paradicsomot levével együtt turmixoljuk át robotgéppel. Keverjük össze a paradicsomlével, a kakukkfűvel, egy kevés sóval és borssal. Végül öntsük a lasagnés tálra és takarjuk le fóliával. Süssük kb. 15 percig. Tálalás előtt szórjuk meg parmezán sajttal.
Ezt is ajánljuk: Currys-gyömbéres répaleves - Katt ide!
Fotó: chillimarmalade.com