Kukoricával borított sajtos pulykamell
A karácsony egyben azt is jelenti: ilyenkor végre pár napra felfüggeszthetjük a diétát és annyit ehetünk, amennyi jól esik. Vannak persze olyanok is, akik még az ünnepi időszakban is szigorú étrendet követnek, nem engedélyezve maguknak egyetlen plusz kalóriát sem. Pedig van megoldás arra, hogy karácsonykor se kelljen megvonnunk magunktól semmilyen finom falatot: az ízletes és változatos zöldségköretekből, salátákból szinte bármennyi fogyasztható!
Hozzávalók 4 személyre
- 4 nagy szelet pulykamellfilé
- só, őrölt fekete bors
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma, finomra aprítva
- 1 doboz Bonduelle kukoricakonzerv, lecsepegtetve
- 2 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- 1 csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva
- zsemlemorzsa
- 1 evőkanál szűz olívaolaj
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítés
A pulykamellet egy kicsit kiklopfoljuk, majd sóval és őrölt borssal bedörzsöljük. A vajat megolvasztjuk, a hagymát megfonnyasztjuk benne. A tűzről lehúzzuk, majd a kukoricát, a tejfölt és a tojások sárgáját hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselyemmel fűszerezzük, majd annyi zsemlemorzsával összedolgozzuk, hogy lágy masszát kapjunk. A pulykamellet egy kevés olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük, azután olajjal kikent tepsibe tesszük. A kukoricás masszával betakarjuk, kissé rá is nyomkodjuk, és megszórjuk a sajttal. 200 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Ezt is ajánljuk: Ecetes krumplisaláta - Katt ide!