Kubai marinált sertéslapocka - Próbáld ki, nem fogod megbánni

Ha már unod a hagyományos húsételeket, próbálj ki valami igazán egzotikusat! Máris mutatjuk a kubai marinált sertéslapocka receptjét!
Hozzávalók
- 1,5 kg kicsontozott sertés lapocka
- 3/4 csésze extra szűz olívaolaj
- 1 ek reszelt narancshéj
- 3/4 csésze friss narancslé
- 1/2 csésze friss citromlé
- 1 csésze koriander
- 1/4 csésze mentalevél
- 8 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek oregánó
- 2 tk őrölt kömény
- só, bors
Elkészítés
Turmixgépbe tegyük a narancslevet, a koriandet, a mentalevet és a fokhagymát. Turmixoljuk össze, majd a keverékhez adjuk hozzá az olajat, a citromlevet, a köményt, az oregánót és a reszelt narancshéjat. A húst tegyük egy edénybe és locsoljuk rá a páclevet. Pácoljuk hűtőben több óráig, majd vegyük ki a pácléből, helyezzük egy tepsire helyezett sütőrácsra és hintsük meg sóval, borssal. 220 fokon süssük fél órán keresztül, majd vegyük lejjebb a hőfokot és süssük további 20-30 percig. Ha megsült, vegyük ki a húsokat egy vágódeszkára, fedjük le 20 percre egy fóliával majd rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!