Krumplileves - Recept
A magyar konyha remekei közül kihagyhatatlan az isteni krumplileves. Lepjük meg szeretteinket ezzel a remek fogással!
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 4 db babérlevél
- 25 dkg lángolt kolbász
- 3 ek olaj
- 2 ek liszt
- 2 kis doboz tejföl
- 1 ek pirospaprika
- ételízesítő
- só
Elkészítés
Pucoljuk és mossuk meg a krumplit, majd vágjuk kockára és tegyük egy fazékba. Engedjünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Szedjük le a hagyma külső héját, mossuk meg és tegyük a krumplihoz. A készülő leveshez adjunk 1 kanál sót, 4 db babérlevelet. Amíg fő a krumpli készítsük el a rántást, amihez melegítsük fel az olajat, keverjük hozzá a lisztet, és pirítsuk világos zsemle színűre. Ezután vegyük le a tűzről. Kb. 2 percig hagyjuk állni, majd keverjük hozzá a piros paprikát, és a tejfölt. Amikor a krumpli már félig megfőtt, adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt, illetve ekkor ízesíthetjük egy kevés ételízesítővel. Amikor a krumpli teljesen megfőtt, keverjük hozzá a rántást, főzzük fel, majd zárjuk el. Kész!
Ezt is ajánljuk: Halászlé - Recept