Krémes rakott kukorica - Észre sem veszed és máris elfogy!
Ha Te is azok közé tartozol, akik annyira imádják a kukoricát, hogy egyszerre egy egész konzervdobozzal képesek megenni, akkor a következő receptet ki kell próbálnod! Köretként, de akár magában is fogyaszthatod.
Hozzávalók
- 45 dkg fagyasztott kukorica
- 3,5 dl tejföl
- 1 tk só
- 2 ek cukor
- ⅛ tk fehér bors
- 2 ek sózott vaj
- 2 ek liszt
- 3 ek parmezán
Elkészítés
Egy edénybe tegyük bele a kukoricát, a tejfölt, a sót, a cukrot és a borsot. Keverjük el, majd kevergetve főzzük össze és zárjuk el alatta a gázt. Míg lefedve párolódik, egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és keverjük hozzá a lisztet. Ha a rántás elkészült, adjuk hozzá a kukoricás keverékhez. Egy tűzálló edénybe öntsük bele az egészet, szórjuk meg reszelt parmezánnal és sütőben alacsony fokozaton süssük addig, míg a sajt meg nem olvad a tetején.