Könnyű vacsora 30 perc alatt a sietős hétköznapokra: Paradicsomos csirkeragu
Egy gyors, egyszerű és tartalmas étel a nyár ízeivel.
Krémes, paradicsomos csirkeragu
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg bébikukorica
- 15 dkg zöldborsó
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tejszín
- 1 dl víz
- 1 db natúr kockasajt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis konzerv paradicsompüré
- 1 ek cukor
- 1 kk szárított bazsalikom
- só, bors
Elkészítés:
A feldarabolt vöröshagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon. Hozzáadjuk az alaposan megtisztított, nagyobb darabokra vágott csirkehúst, amit ízlés szerint sóval és borssal fűszerezünk, majd fehéredésig pirítjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd 1-2 perc pirítás után felöntjük az egészet a paradicsompüré és a víz keverékével. Miután felforrt, kevergetve hozzáadjuk a kockasajtot és a tejszínt. Ízlés szerint megszórjuk bazsalikommal, és az egész ragut 4-5 perc alatt összeforraljuk, végül hozzákeverjük a lecsepegtetett kukoricát és a zöldborsót. Fedő alatt puhára főzzük, és rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.