Könnyű vajbabos saláta - Recept
Bátran nyúljunk a konzervekhez és a fagyasztott mirelit termékekhez is, hiszen olyan előnyöket kínálnak a kezdő háziasszonyoknak, amelyek megkönnyítik még a bonyolultabb ételek elkészítését is.
Hozzávalók
- fagyasztott vágott vajbab (gőzben előpárolt)
- 40 dkg bébispenót
- 2 ek vaj
- 2 kis fej sárgarépa, vékony csíkokra vágva
- 5 dkg brokkolicsíra
- só, bors
Elkészítés
A bébispenótot alaposan megmossuk és lecsepegtetjük, majd 4 tányérra helyezzük. A babot a vajon kb. 3-4 percig pároljuk, ha elkészült, a sárgarépával összekeverjük, és a salátára rendezzük. Megszórjuk a brokkolicsírával, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
Ezt is ajánljuk: Ananászos rizssaláta recept