Így készíts otthon főzött szörpöt - Recept
Különféle gyümölcsökkel is kipróbálhatjuk ezt a receptet, a variációk száma szinte végtelen. Annyiféle gyümölcsöt kombinálhatunk össze és úgy fűszerezhetjük ezeket, ahogyan csak szeretnénk.
Hozzávalók
- 1 kg gyümölcs
- 0,7-1 l víz
- 0,3-0,6 kg nádcukor
Elkészítés
A nyers változattal ellentétben a főzött szörpöknél nem kell darálni a gyümölcsöket, de érdemes összetörni (hogy lecsökkentsük a főzési időt). Az elkészült sűrű gyümölcsmasszához adjunk 0,7-1 liter vizet és gyümölcs fajtánként 1 kg gyümölcsre vonatkoztatva 0,3-0,6 kg nádcukrot. Utána lassú tűzőn forraljuk fel és forrástól számított 5 perc múlva kezdjük el a sterilizált üvegekbe tölteni a szörpöt, melyet az üveg eredeti fém (nem műanyag) kupakjával zárjunk le. Érdemes 5 percig a feje tetejére állítani az üvegeket a vákuum kialakítása érdekében, majd száraz dunsztba helyezni.
Ezt is ajánljuk: Epres limonádé - Recept