Ilyenkor szinte kötelező: mindenki imádni fogja ezt az őszi diótortát

Mit is ér az ősz egy jó kis diótorta nélkül? Most egy egész egyszerű verziót hoztunk, amibe bárki bátran belevághat egy nyugis délelőtt.
Könnyű őszi diótorta
Hozzávalók
A tésztához
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
A töltelékhez
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 3 db tojás
- fahéj
Díszítéshez:
- Egy adag kikevert cukrászhab
- Dió és csokireszelék
Elkészítés
Készítsük el a tölteléket: a hozzávalókat keverjük el egy habverő segítségével vagy tegyük bele egy aprítógépbe. A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát, majd egyenletesen simítsuk bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Csináljuk úgy, hogy a tortaforma oldalára 2-3 centiméter magasan is juttassunk tésztát. Így öntsük bele a tölteléket, majd 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt süssük készre. A habverővel kikevert cukrászhabot szépen kend el a kihűlt tortán majd szórd meg alaposan dió- és csokireszelékkel. Tedd a hűtőbe egy fél órára, hogy biztosan megdermedjen a tálalás előtt.