Könnyed, vitamindús fogás a nyár legfinomabb zöldségéből: Cukkinikrémleves
Egyszerű, de nagyszerű recept, amivel alig 40 perc alatt elkészülsz!
Cukkinikrémleves
Hozzávalók:
- 40 dkg cukkini
- 2 ek olaj
- 2 tk keményítő
- 1 db krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db tyúkhúsleveskocka
- 1 dl főzőtejszín
- só, bors
Elkészítés:
A cukkinit, valamint a krumplit kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a hagymához a cukkinit és a krumplit is, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, körülbelül 5 percig pároljuk, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Forrás után belemorzsoljuk a leveskockát, és addig főzzük, amíg szinte szét nem főnek benne a zöldségek. Levéve a tűzről botmixerrel pépesítjük, majd a keményítős tejszínnel kissé felforraljuk. Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal, tökmaggal vagy pisztáciával is.