Kolbászos, babos padlizsánpörkölt
Szeretjük azokat az ételeket, amikhez csak bedobáljuk a hozzávalókat, kicsit főzzük és már kész is.
Kolbászos, babos, padlizsánpörkölt
Hozzávalók:
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 hagyma vékonyra szeletelve
- 1 közepes padlizsán, 2 cm-es darabokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
- 40 dkg paradicsom kockára vágva
- 1 fehérbab konzerv
- 2dl alaplé (vagy leveskockából készült "húsleves")
- 10 dkg zöldbab,3 cm hosszúságra vágva
- 10 dkg bébispenót
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- friss bazsalikom levelek
- só, bors
Elkészítés:
Olajat melegítünk egy nagy serpenyőben. A hagymát és a karikára vágott kolbászt beledobjuk, megvárjuk, míg kicsit kisül a kolbász zsírja. Hozzáadjuk a padlzsánt, azzal is sütjük, amíg a padlizsán picit megbarnul. Mehet hozzá a fokhagyma is, majd sorban az összes hozzávaló - a spenót kivételével. Sózzuk, borsozzuk, és főzzük addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak (15-20) perc. Ekkor adjuk hozzá a spenótot. Főzzük 1 percig. Megszórjuk bazsalikommal. Fokhagymás pirítós illik hozzá.
Tipp: Ha kihagyod a kolbászt és az erőlevest, isteni vega pörköltet kapsz. Ez esetben viszont intenzívebben ízesits!