Pofonegyszerű citromkrémes pite
Egy savanykás, citromos pite a legnagyobb melegben is jólesik.
Citromkrémes pite
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg hideg vaj
- pici só
Krém:
- 30 dkg cukor
- 2 ek liszt
- 4 tojás
- 2 citrom héja
- 2 dl citromlé
Tetejére: porcukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt. Egy tálban a lisztet, a cukrot és sót keverjük össze. Adjuk hozzá a vajat is. Legjobb, ha robotgépben, vagy kézimixerrel keverjük ki. A tésztát simítsuk el a tepsiben - bátran nyomogathatjuk a kezünnkkel, vagy egy kanál hátuljával. 20 percig sütjük 170 fokon, amíg enyhén aranybarna lesz. Amíg hűl, alaposan elkeverjük a krém hozzávalóit. Öntsük a citromkeveréket a tésztára, és süssük további 20 percig. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe pár órára. Tetejét szórjuk meg porcukorral.