Klasszikus rakott krumpli kolbásszal - Mert az eredeti a legjobb!

A rakott krumpli az egyik legfinomabb étel, amit valaha ettünk! Legyen szó bármelyik variációról, mindegyiket nagyon szeretjük. Cikkünkben ezúttal a klasszikus receptet mutatjuk be, lepd meg vele a családodat még ma!
Hozzávalók
- 80 dkg burgonya
- 10 tojás
- 10 dkg trappista sajt
- 3 dl tejföl
- 1,5 dl tejszín
- 1 szál kolbász
- só
Elkészítés
A burgonyát és a tojást főzzük meg és pucoljuk meg, majd a kolbásszal együtt karikázzuk fel. Egy tűzálló tál aljára tegyünk egy réteg burgonyát, kissé sózzuk meg, erre jöhet egy réteg tojás, majd a kolbász. Ezt követően újabb tojásos és burgonyás réteg következik. Sózzuk meg, majd az egészet öntsük le a tejszínnel elkevert tejföllel, végül szórjuk rá a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 165 fokon nagyjából 40 perc alatt süssük készre.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: potatogoodness.com
Oldalak

This is a modal window.