Paradicsomos húsgombóc: Egy igazi klasszikus, amit a nagyi is épp így készített

Íme az eredeti recept, amelyről talán már rég elfeledkeztél, ám minden bizonnyal az egész család örülni fog neki, ha újra elkészíted ezt az igazán magyaros ebédet.
Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús
- 10 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- 1 db húsleveskocka
- 1 ek liszt
- olaj
- pirospaprika
- sűrített paradicsom
- só, bors
Elkészítés:
A gombócokhoz a darált húst összekeverjük a tojással, a felaprított hagymával, a rizzsel, majd sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk. Kézzel még alaposan átforgatjuk, összegyúrjuk és gombócokat formázunk belőle, majd bő, forrásban lévő vízbe tesszük. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús és a rizs is megpuhul. Ha a gombócok megfőttek, kiszedjük a vízből. Egy kis lábasban olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ehhez adjuk a sűrített paradicsomot és kanalazunk hozzá egy keveset a főzővízből is. Simára keverjük, majd beleöntjük abba a vízbe, amiben a gombócok készültek. Ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot is. A gombócokat visszatesszük a fazékba, és a paradicsomos szósszal forralunk még rajta egyet. Főtt krumplival vagy friss kenyérrel tálaljuk.