Egyszerű, sütés nélküli és hihetetlenül finom: Vegán csokis sajttorta
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/vegan_sajttorta_123_lead.jpg?itok=ztbqtHUL)
Nem csak azok fognak repetázni belőle, akik a növényi étrend hívei.
Vegán csokis-mandulás sajttorta
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 2 púpozott csésze nyers, egész kesudió
- 1/4 csésze szeletelt mandula
- 1/4 csésze citromlé
- 1/2 csésze juharszirup
- 1 ek vaníliás cukor
- 1/4 tk só
- 1 csésze víz
- 2 csésze csokireszelék
- 1 csésze mandulaliszt
A külső réteghez:
- 3 púpozott csésze szeletelt mandula
- 3 ek kakaópor
- 4 és 1/2 ek juharszirup
Elkészítés:
Tegyünk mandulát és kakaót késes aprítóba, keverjük őket alaposan össze, majd öntsünk hozzá juharszirupot és mixeljük, amíg sűrű masszát nem kapunk. Vegyünk elő egy serpenyőt, fújjuk le olaj spray-vel, majd arra tegyünk műanyagfóliát. Az olaj azért kell, hogy a fólia ne mozduljon el. Egyenletesen terítsük el a mandulás-kakaós masszánkat a serpenyőben, ha túl ragadós, tegyünk egy kis kakaóport a kezünkre. A töltelékhez áztassuk a mandulát 5 órára szobahőmérsékletű vízbe, majd szűrjük le és szárítsuk meg. Tegyük a töltelék minden hozzávalóját - kivéve a csokireszelékkel összeolvasztott mandulalisztet - késes aprítóba és néhány perc alatt krémesítsük. Keverjük össze a csokis mandulás krémet három evőkanál vízzel, és halmozzuk a kész tölteléket az alapra. A kész sütit tegyük éjjelre a hűtőbe. Másnap 10-15 perc melegedés után óvatosan vegyük ki a serpenyőből.