Hentes tokány: Egy gyors, laktató magyaros, aminek az asztalon a helye! Recept
Készítheted tarjából, combból vagy lapockából - a végeredmény mindenhogyan isteni lesz!
Hentes tokány
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéstarja
- 10 dkg füstölt, húsos szalonna
- 5 db csemegeuborka
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olaj
- só, bors
Elkészítés:
A sertéshúst és a szalonnát csíkokra vágjuk, utóbbit egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Ha a szalonna már majdnem kész, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, amit üvegesre dinsztelünk. Ezután mehet bele a sűrített paradicsom és a zúzott fokhagyma, valamint a hús is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a ragut, majd közepes lángon, lefedve puhára pároljuk, ha szükséges, egy kis vizet adunk hozzá. Ha a hús elkészült, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát is, amivel további 3-5 percig pároljuk, végül pedig rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.