Még egy sütés nélküli édesség, amit imádni fogsz: Pofonegyszerű szedertorta
Gyors és elronthatatlan recept.
Szedertorta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
- 30 dkg szeder (turmixolva, passzírozva)
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 1 ek zselatin
A tetejére:
- 10 dkg szeder
- 2 dkg zselatin
- 3 dl víz
- 2 ek cukor
Elkészítés:
A kekszet összedolgozzuk az olvasztott vajjal, és egy 26 centiméter átmérőjű tortaformába nyomkodjuk az így kapott alapot. A krémhez a tejszínt habbá verjük, óvatosan belekeverjük a mascarponét, valamint a cukorral elkevert szedret. A zselatint fél deciliter vízben feloldjuk, majd felmelegítjük és a krémhez keverjük, amit ezután egyenletesen eloszlatunk a kekszmasszán. A tetejét néhány szem szederrel díszítjük, a többit leturmixoljuk, felengedjük 3 dl vízzel, leszűrjük, belekeverünk 2 ek cukrot, valamint a zselatint, majd mindezt összemelegítjük és a torta tetejére simítjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük lefedve, hogy megdermedjen.