Klasszikus édesség - Rizsfelfújt
Egy igazi klasszikus édesség, amelyet garantáltan mindenki ismer és szeret. Kitűnő választás ebéd mellé, de akár önálló fogásként is választhatjuk.
Hozzávalók
- 25 dkg rizs
- 8 dl tej
- 10 dkg sütőmargarin
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- ½ csomag sütőpor
- 6 tojás
- mazsola
- cukor
Elkészítés
Egy lábasba öntjük a vizet a tejet és a rizst, majd feltesszük főni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mazsolát is, majd gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
Amíg a rizs fő, készítsük el a tojásos krémet. Ehhez a a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját sütőporral és a citromhéjjal kikeverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Miután a rizs felszívta az összes tejet, hozzáadjuk a margarint és a habbá vert tojásfehérjét. Ezután egy kivajazott tepsibe öntjük az elkészült masszát és 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Ezt is ajánljuk: Az időbajnok desszert - "Hamar-gyorsan" süti - Katt ide!