Egy őszi étel, amit vétek lenne kihagyni: Kétszer sült édesburgonya pillecukorral
Az egész családot elvarázsolja majd az ízek kavalkádja.
Kétszer sült édesburgonya pillecukorral
Hozzávalók:
- 4 db édesburgonya
- 3 ek sótlan, puha vaj
- 2,5 ek juharszirup
- 1 cs mini pillecukor
- 1 ek kókuszolaj
- 1 tk vanília kivonat
- fél tk őrölt fahéj
- fél tk frissen reszelt szerecsendió
- só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, egy tepsit pedig béleljünk ki fóliával. Az alaposan megmosott, héjas édesburgonyát dörzsöljük be a kókuszolajjal (használhatunk repceolajat is) és néhány helyen szurkáljuk meg villával. Tegyük a tepsibe, és egy óra alatt süssük készre, majd 10 percig hűtsük. Óvatosan vágjuk fel a burgonyákat hosszában, kaparjuk ki a krumpli belsejének ¾-ét egy nagy tálba, és adjuk hozzá a puha vajat, a juharszirupot, a vaníliát, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót, majd egy habverő segítségével mixeljük össze az alapanyagokat. A keveréket töltsük vissza a burgonyákba, és mindegyik tetejére szórjunk pillecukrot, amit enyhén nyomkodjuk bele a töltelékbe. Tegyük vissza az ételt a sütőbe további 15 percre, amíg a pillecukor meg nem pirul, de figyeljünk oda, ugyanis a mályvacukor könnyen megéghet. Tálaljuk még forrón!