Készíts mennyei akácszörpöt!
Biztos nem telik el egyetlen tavaszi vagy nyári nap sem az ember életében anélkül, hogy ne találkozna akácfával. Ha legközelebb meglátsz egyet, gondolj arra, hogy nem csak a méhek számára okozhat még kellemes meglepetéseket a virága, hanem számodra is.
Hozzávalók
- 1,8 liter akácvirág
- 2 dkg citromsav
- 2 felszeletelt citrom
- 1,7 kg cukor
- 1,7 l víz
Elkészítés
A felsorolt hozzávalókat este, keverés nélkül öntsük bele egy 5 literes üvegbe. Reggel kavarjuk át, majd tároljuk hűvös helyen úgy, hogy az elkövetkezendő öt napban minden nap fel kell kavarni. Utána szűrjük le és palackozzuk. Az üveg tetejére két réteg fólia közé érdemes tartósítószert tenni, és csak utána kupakozni.
Kóstold meg a hagyományőrző bodzaszörpöt is!