Készíts boursint!

Ma egy különleges ízvilágú krémet mutatunk be nektek: a boursint. Ha nincs sok időd, de valami finomat akarsz összedobni, és még juhtúró is van otthon, akkor a boursint neked találták ki!
Ma egy különleges ízvilágú krémet mutatunk be nektek: a boursint. Ha nincs sok időd, de valami finomat akarsz összedobni, és még juhtúró is van otthon, akkor a boursint neked találták ki!
Ez a fokhagymás krém nem igazán „randi kaja”, de egy pletyizős, filmnézős estére a barátnőiddel a legalkalmasabb csemege!
Hozzávalók:
- 200 g. vaj
- 200 g, juhtúró
- 100 g-os tömlős natúr sajtkrém (2db)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
A mártogatáshoz kedvünk szerint használhatunk: répát (8db), uborkát (1db), vagy kétszersültet.
Elkészítés:
Vegyünk egy magas falú edényt, tegyük bele a hozzávalókat: a vajat, a juhtúrót, és a sajtkrémeket. A fokhagymát fokhagyma nyomóval passzírozzuk össze, majd tegyük az edénybe a többi hozzávalóhoz. Ízesítsük sóval, borssal.
Figyelem: a juhtúró általában elég sós, így nem is biztos, hogy szükség van a sózásra. Mielőtt megsóznánk, kóstoljuk meg a boursint.
Az edény tartalmát egy botmixer segítségével keverjük krémesre, majd az elkészült krémet szedjük ki tálba és hűtsük le. Eztán vágjuk vékony szeletekre a répát és az uborkát, süssük meg a kétszersültet és már mártogathatunk is!
Oldalak
