Képviselőfánk házilag

A képviselőfánk mindenki kedvence, és annak ellenére, hogy könnyű elkészíteni a legtöbben nem mernek nekilátni. Most tegyük félre a félelmeinket és kezdjük el a sütést!

Hozzávalók

Tésztához

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    20 dkg víz
  • 20 dkg vaj
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál só
  • 20 dkg búzaliszt
  • 5 db tojás

Krémhez

  • 3 db tojássárgája
  • 4 dl zsíros tej
  • 4 evőkanál búzaliszt
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 db vaníliarúd

Tejszínhabhoz

  • 5 dl tejszín
  • 5 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

A vizet a vajjal, cukorral, és sóval felforraljuk. Ha már lobog, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a széle rezegőssé nem válik. Kivesszük a tésztát a lábasból egy hideg tálba, pár percet hűlni hagyjuk. A tojásokat leütjük, és összekeverjük, majd a tésztához adjuk apránként annyit, hogy az állaga nokedli-szerű legyen. (A tojás méretétől függ, hogy hány tojásra van szükség.) A tésztát habzsákba töltjük, és nagyobb dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy kettő db teáskanál segítségével picike halmokat teszünk a sütőlemezre. Ne túl közel nyomjuk egymáshoz a halmokat, mert sütés közben meg fognak nőni a fánkok. Légkeveréses sütőt 180 C fokra előmelegítjük, és kb. 15-20 perc alatt felhúzatjuk a süteményt (megnő, és a külseje megkérgesedik), majd mérsékeljük a sütő hőmérsékletét 160 C fokra, és további 15-20 percig szárítjuk. Az elkészült süteményeket kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a vaníliakrémet.

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral egy lábosban, majd a lisztet evőkanalanként csomómentesen hozzákeverjük. A tejet apránként öntjük hozzá, hogy szépen elvegyüljön a lisztes tojásos masszával. A vanília belsejét kikaparjuk, hozzáadjuk a tejhez. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről, és néha megkeverve lehűtjük. Amíg hűl a vaníliakrém, elkészítjük a tejszínt.

A tejszínt 24 órára hűtőszekrénybe tesszük, a felverés előtt kb. 20-30 perccel célszerű a mélyhűtőben jó alaposan lehűteni, nem baj, ha már kicsit jégkristályos lesz a szerkezete, majd mixerrel alaposan felverjük a tejszínt. A kihűlt vaníliakrémbe belekanalazunk 3-4 nagyobb evőkanál tejszínt, és a mixerrel alaposan elkeverjük benne. A kihűlt fánkok tetejét levágjuk. Habzsákba töltjük először a vaníliakrémet, és mindegyik fánk aljába nyomunk a vaníliakrémből, majd a tetejére a tejszínt, és rátesszük a kalapjukat. Megszórhatjuk a tetejét még porcukorral, vagy csokoládéval/karamellel megcsurgathatjuk őket ízlés szerint.

Ezt is ajánljuk: Forró almaleves - Katt ide!

Fotó: sonneveld.com

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      Az empatikus emberek különösen érzékenyek mások érzelmeire, ami egyszerre lehet ajándék és kihívás. A mély érzelmi megterheléstől a kapcsolati nehézségekig sokan fordulnak terápiához, hogy...
      Fashion&Beauty
      A szűk farmerek létjogosultsága mindig nagy kérdés a divatvilágban.
      Lifestyle
      A Mérlegnek a telihold fordulópontot hoz a szerelmi életében. Napi horoszkóp.
      Sztárok
      A Vészhelyzetből megismert Noah Wyle neve sokaknak cseng ismerősen, 19 éves lányáé, Audené azonban már kevésbé elterjedt, pedig érdemes némi figyelmet szentelni rá, ugyanis ő maga nem mindennapi...
      Sztárok
      Lisa Kudrow alakítását méltán tartják az egyik legemlékezetesebbnek a Jóbarátok című sorozatban, ám a színésznővel nem csupán Phoebe karaktere miatt rokonszenveznek oly sokan, hanem azért is, mert ő...
      Lifestyle
      Magyarország egyik legnagyobb mozihálózata popcorn történelmet szeretne írni, de sem az állagán, sem az ízén nem fognak változtatni.