Sokkal gyorsabb, mint a hagyományos verzió: Kekszmorzsában sült csirkemellcsíkok
A hagyományos rántott csirke gyorsabb változata, amelynek sokkal egyszerűbb az elkészítése, és még a lakás sem fog olajszagban úszni.
Kekszmorzsában sült csirkecsíkok zöldségekkel
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 14 dkg zöldborsó (konzerv)
- 10 dkg csemegekukorica (konzerv)
- 10 dkg sós, sajtos keksz
- 5 db burgonya
- 4 db sárgarépa
- 2 dl joghurt
- 2 dl olaj
- 1 db kisebb zeller
- 1 db főtt tojás
- 1 db tojássárgája
- 1 tk mustár
- só, bors
Elkészítés:
A csirkemelleket csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olajjal, majd ráöntjük a joghurtot és hagyjuk pácolódni. A sárgarépát, a zellert és a burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben megfőzzük. A zöldborsót és a kukoricát lecsepegtetjük, a többi zöldséget pedig kockákra vágjuk, ha megfőttek, és összekeverjük a borsóval és a kukoricával. A tojássárgáját majonézzé keverjük a mustárral és a 2 dl olajjal, a zöldségekhez vegyítjük, végül pedig hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást is. A csirkecsíkokat kivesszük a pácból, beleforgatjuk a morzsára tört kekszbe, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és sütőben, közepes hőfokon 20-25 perc alatt készre sütjük.