Kekszes-almás sütemény

A kezdő és haladó házi asszonyoknak egyaránt ajánljuk. Egyszerűsége abban rejlik, hogy sütés nélkül elkészíthető, így elrontani szinte lehetetlen.
A kezdő és haladó házi asszonyoknak egyaránt ajánljuk. Egyszerűsége abban rejlik, hogy sütés nélkül elkészíthető, így elrontani szinte lehetetlen.
Hozzávalók
Tésztához:
- 50 dkg háztartási keksz
- 20 dkg kristálycukor
- 8 dl víz
- 8 evőkanál víz
- 3 csomag vanília puding
- 1,25 kg alma
Tetejére:
- 5 dkg margarin
- 4 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál porcukor
Elkészítés
Meghámozzuk az almákat, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba elhelyezzük, ráöntjük az 5 dl vizet és a 20 dkg cukrot. Folyamatosan kevergetjük 8-10 percig, amíg puha nem lesz. A vanília ízű pudingporokat kikeverjük 3 dl vízzel, majd hozzáöntjük az almákhoz. Kb. 2 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk, ha lehet szögletes formájú háztartási kekszekkel. Amikor még meleg az almakrém rákenjük a kekszekre, majd egy újabb sor keksz kerül a krémre. A 4 evőkanál kakaóport és porcukrot összekeverjük a 8 evőkanál vízzel, majd felforraljuk. Amikor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a margarint. Ezt egyenletesen kenjük a süti tetejére. Az elkészült süteményt behűtjük, hogy a keksz megpuhuljon.