Karfioltortilla - Egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád
Jöhet a karfiol bárhol, bármikor, bármilyen formában? Fogadjunk, hogy tortillaként még nem próbáltad! Bizony, még ezt is lehet belőle készíteni. Mutatjuk, hogyan!
Hozzávalók
- 3/4 fej karfiol
- 2 nagy tojás
- 1/4 csésze apróra vágott friss koriander
- 1/2 lime leve és héja
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A karfiolt szedjük szét rózsáira, tegyük bele egy aprítógépbe és addig aprítsuk, míg olyan állagú nem lesz, mint a kuszkusz. Ezt követően egy tálba téve tegyük be 2 percre a mikróba, keverjük el, majd újabb 2 percig melegítsük. Ekkor nyomkodjuk ki belőle a felesleges levet. A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a karfiolhoz a korianderrel, a lime levével és a héjával együtt. Ízesítsük sóval és borssal, majd az egészből gyúrjuk gombócokat. Egy sütőpapírral kibélelte tepsibe lapítsuk el a golyókat, mintha kis tortillák lennének. 190 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig, majd óvatosan forgassuk át mindegyiket. További 5-7 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük bele forró serpenyőbe. Kissé nyomjuk le, hadd piruljon meg az oldala. Ismételjük meg ezt a másik oldalán is. Ezt követően fogyaszthatjuk.
Fotó: sbhallfamily.blogspot.com
Oldalak
This is a modal window.