Karfiolból pörkölt? Ha szaftos, mégis húsmentes ebédről álmodnál
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/karfiolporkolt_edesotven_980x480.jpg?itok=U8boKgy3)
Tésztával és rizzsel is kitűnő.
Karfiolpörkölt
Hozzávalók:
- 1 nagyobb karfiol
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 húsleveskocka
- só
- bors
- 2 dl tejföl
- 2 szál friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A megmosott és rózsáira szedett karfiolt vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát és a feldarabolt paradicsomot is. Ha kissé megpuhultak, az edényt lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. Rádobjuk a karfiolt, felöntjük egy kevés karfiollével, majd mehet bele a leveskocka. Ha a hagyma szétfőtt, a karfiolhoz keverjük a tejfölt, amivel néhány perc alatt összeforraljuk. Ha kész, apróra vágott, friss petrezselyemzölddel megszórjuk és rizzsel vagy tésztával tálaljuk.