Karcsúsító csemege – Sonkás csirkepástétom
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A következő recepttel azoknak kedvezünk, akik szeretik a finom ízeket, azonban oda is figyelnek az ételek kalóriatartalmára és az egészséges táplálkozásra.
Hozzávalók
23 dkg lebőrözött, sovány, főtt csirkehús
10 dkg szeletelt, zsírtalan sonka
1, 25 dl zsírszegény krémtúró vagy sovány, natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem vagy szárított változat
2 evőkanál citromlé
1 kávéskanál reszelt ciromhéj
só, bors
A díszítéshez:
1 evőkanál vékony, csíkokra vágott zöldcitromhéj
A tálaláshoz:
zöldcitrom gerezdek
pászka
Elkészítés
A csirkehúst feldaraboljuk, a sonkát is felkockázzuk, majd mindkettőt turmixoljuk, majd belekeverjük a zöldcitrom héját, a levét és a fokhagymát is. Az így kapott egyveleghez tesszük a krémtúrót (vagy joghurtot), majd lefedve a hűtőben érleljük az ízeket egy órán át. Hűtés után tálakba töltjük, s zöldcitrom-csíkokkal díszítjük. Ételünkhöz pászkát és zöldcitromot tálalunk.
Alacsony kalóriatartalom: egy adag 132 kcal, zsírtartalma 0, 18 dkg.